O femeie în vârstă de 55 de ani din Oradea, beată la volanul unui Renault, a provocat sâmbătă seara un accident pe DN19 E, lângă Chiribiş, după ce a intrat pe contrasens şi a izbit o Dacia, condusă regulamentar de un bihorean de 35 de ani.

"În 9 noiembrie, la ora 18.09, pe DN19 E, în afara localităţii bihorene Chiribiş, o femeie de 53 de ani din municipiul Oradea, în timp ce conduceea un autoturism, pe direcţia Marghita-Oradea a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 35 de ani din comuna Bulz", a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Potrivit acesteia, "în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia care conducea primul autoturism prezenta o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l pe litru alcool pur în aerul expirat". Acesteia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

"În urma accidentului rutier, atât femeia care conducea primul autoturism cât şi un bărbat din 53 de ani din Oradea, pasager al său, au suferit leziuni uşoare", a mai declarat Fărcuţa.

În cauză a fost întocmit dosar penal. Poliţiştii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.