Un bărbat de 51 de ani a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean din Oradea, victimă a unui accident straniu, petrecut sâmbătă la prânz, pe DN 1.

Bărbatul, domiciliat într-un sat din Harghita, era la volanul unui BMW şi conducea spre Aleşd, când într-o curbă la stânga, înainte de Tileagd a fost lovit în cap de o bucată de gheaţă. Potrivit martorilor, gheaţa s-a desprins de pe remorca unui TIR care circula din sens opus, spre Oradea. Bucata îngheţată a căzut peste autoturism, i-a spart parbrizul şi apoi l-a lovit direct pe şofer, care era singur în maşină.

Cel mai probabil, şoferul autotrenului nici nu a sesizat întâmplarea, dar cert este că nu a oprit la locul accidentului.

Victima a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea. „A suferit un traumatism cranio-facial, este acum în investigaţii. Probabil va rămâne internat”, a declarat dr. Alexandru Mateoc, purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor.

Între timp, însă, poliţiştii rutieri fac cercetări. Potrivit comisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, victima nu a putut oferi detalii despre TIR-ul de pe care s-a desprins bucata de gheaţă. Astfel, identificarea autotrenului ar putea fi anevoioasă.