Poliţiştii au finalizat cercetările la locul accidentului de pe DN 1, din Tileagd, iar primele date arată că un şofer orădean a pierdut controlul unui microbuz şi a intrat frontal într-un Matiz. O familie a fost distrusă în urma impactului. Doi bunici au murit, iar nepotul lor, adolescent, este în stare foarte gravă, la spital.

Accidentul s-a produs la ieşirea din Tileagd, în jurul orei 6. "Un bărbat de 42 de ani din Oradea, în timp ce conducea un microbuz dinspre Cluj înspre Oradea, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de un bărbat de 79 de ani din Iaşi. În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului şi o femeie de 74 de ani din Iaşi, pasageră în autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Un alt pasager al autoturismului, un tânăr de 16 ani din Iaşi, a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Totodată, un bărbat şi o femeie, fiecare de 20 de ani, din Oradea, pasageri în microbuz, au suferit leziuni uşoare", a declarat BIHOREANULUI ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Sursele BIHOREANULUI spun că familia din Iaşi îşi petrecuse concediul în Băile Felix, iar sâmbătă dimineaţă, bunicii şi nepotul lor au pornit spre casă.

Şoferul Matizului a murit pe loc, soţia sa a decedat la scurt timp la spital, iar nepotul lor a intrat în sala de operaţie.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi al SMURD Bihor, adolescentul a fost internat cu leziuni grave la nivelul capului şi toracelui, fiind operat de către neurochirurgi.

"Din cealaltă maşină, un bărbat şi o femeie nu au necesitat îngrijiri, au fost trimişi acasă", a precizat medicul.

Accidente aproape simultan

Tot sâmbătă dimineaţă, la intervale foarte scurte de timp au mai avut loc alte două accidente rutiere. Unul la Sâmbăta şi unul la Săcueni. Potrivit dr. Borcea, în cazul accidentului din Săcueni, o femeie a ajuns la Urgenţe, însă nu a necesitat internare, iar la Sâmbăta o persoană a refuzat transportarea la spital.

Evenimentul din Sâmbăta a fost, din câte se pare, o tamponare. În cazul accidentului din Săcueni, şoferul unui Opel a intrat într-un TIR, pasagera sa fiind cea care a avut nevoie de îngrijiri (foto: Facebook, grupul Infotrafic Bihor, Petrescu Sorin).

"Un bărbat de 69 de ani din Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune laterală cu un autotren condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Homoroade, judeţul Satu Mare. În urma accidentului rutier, o femeie de 47 de ani din localitatea Botiz, tot din Satu Mare, pasageră în autoturism, a suferit leziuni uşoare", a mai precizat Ioana Lascău.

Din câte se pare, atât în cazul accidentului de la Tileagd, cât şi în cel din Săcueni, şoferii ar fi adormit la volan.

Poliţiştii rutieri din Bihor continuă, însă, cercetările în ambele cazuri, pentru a afla exact cauzele care au dus la producerea acestor evenimente.