Bărbatul de 32 de ani care a murit în accidentul de la Tileagd a fost cel care l-a şi provocat, potrivit concluziilor preliminare ale Poliţiei. Este vorba de Andrei Merca (foto), un bihorean în vârstă de 32 de ani, din comuna Popeşti, care se mândrea pe Facebook cu BMW-ul lui şi despre care şoferii şi poliţiştii spun acum că nu prea respecta regulile de circulaţie.

A condus cu viteză şi a derapat

Joi seara, el nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, într-o curbă, a derapat intrând pe contrasens şi izbindu-se frontal de o autoutilitară. Familia aflată în autoutilitară, cei doi părinţi şi doi copii, unul de 8 ani şi celălalt de 10 ani, sunt grav răniţi.  

"Joi, 9 mai a.c., la ora 19.40, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Tileagd, un bărbat de 32 de ani, din comuna Popeşti, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Cluj, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum - carosabil umed şi ploaie şi, într-o curbă uşoară la dreapta, a derapat, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea", a transmis, vineri, comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.  

"L-am rugat sa o lase mai încet si m-a înjurat"

Andrei Merca lucra la o companie din Parcul Industrial şi, potrivit Ziar de Oradea, urma să obţină un post de manager. El era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani. Pe pagina de Facebook, tânărul posta deseori imagini cu BMW-ul lui, de care era mândru.

După accidentul de joi seară, în mediul online, mai precis pe grupul Info Trafic jud. Bihor, au apărut comentarii de la şoferi care spuneau că l-au întâlnit în trafic pe Merca şi acesta conducea agresiv şi nu respecta regulile de circulaţie.

"Azi în Nufărul a intrat în faţa mea fără să se asigure respectivu si avea staţie am si eu l-am rugat sa o lase mai încet si m-a înjurat!", a scris un orădean pe grup.

Gândiţi-vă înainte de a călca acceleraţia!

Mai mult, şi poliţistul orădean Sebastian Drimbe, cunoscut de internauţi ca cel care anunţă unde sunt radare în oraş tocmai pentru a-i determina pe şoferi să conducă regulamentar, a scris despre comportamentul lui în trafic şi a subliniat că în urmă cu doi ani l-a văzut pe şoferul de BMW depăşind pe linie continuă şi conducând cu viteză.  

"Sunt şocat de accidentul de la Tileagd soldat cu deces şi răniţi grav... Sunt şi mai şocat să văd că este vorba de un conducător auto pe care în urmă cu ceva timp l-am avertizat amical cu privire la stilul de a conduce... Oameni buni, să vă uitaţi bine pe imaginile de la accident şi să vă gândiţi bine de tot înainte de a călca acceleraţia... Gândiţi-vă că acasă vă aşteaptă cineva drag...", a scris subofiţerul pe grupul Info Trafic.

"Las-o încet"

Poliţistul a ataşat postării şi o imagine cu mesajul pe care-l lăsase în urmă cu un an şi jumătate pe grupul Şoferi de Weekend tocmai despre şoferul BMW-ului cu numere BH-66-WOW.

"Întrebare: Dacă un şofer face două depăşiri între Biharea şi Real, sens spre Oradea, pe linie continuă, depăşind un autocar şi un tir, continuând cu 100-120 km/h pe Matei Corvin, ar merita să rămână fără permis de conducere? Dacă face parte din grup, BH-66-WOW, un sfat amical... Las-o încet. P.S. Faine jante", scria atunci poliţistul.

Atunci, cineva comenta că şoferul a fost norocos că poliţistul Sebastian Drimbe, care l-a văzut conducând aşa, nu era în timpul serviciului, "cu echipajul". Acum, Drimbe a scris "mai bine să fi fost atunci cu echipajul".