Pompierii din Salonta au avut o misiune dificilă, miercuri dimineaţă, pe strada Bartok Bela din oraş. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, în jurul orei 7.55, militarii au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la magazia unei case. 

"În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea era generalizată la o magazie lipită de casă, flăcările manifestându-se violent şi la o parte din acoperişul locuinţei, existând pericolul extinderii la întreaga casă", se arată în comunicat.

Timp de o oră şi jumătate, pompierii au intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea incendiului şi protecţia locuinţei.

Misiunea lor a fost îngreunată de faptul că în magazie erau depozitate numeroase materiale şi lichide combustibile, precum cutii de parchet laminat, vopsele, materiale textile şi anvelope, care au provocat temperaturi înalte şi au degajat cantităţi mari de gaze şi fum. Pompierii au reuşit totuşi să împiedice propagarea incendiului la încăperile locuinţei.

În schimb, flăcările au distrus complet magazia, cu tot cu bunurile din interior, şi 100 de metri pătraţi din acoperişul casei, întins pe o suprafaţă de 300 mp.

Cercetările militarilor au indicat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de echipamente electrice de iluminat defecte sau amplasate necorespunzător. Din fericire, nu au existat persoane rănite.