Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018, pe cele 2.880 de locuri scoase la concurs de MAI s-au înscris 18.800 de candidaţi.

Potrivit informării MAI, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Şcoala de pregătire a agenţilor poliţiei de frontieră "Avram Iancu" din Oradea, unde, pentru cele 280 de locuri, sunt înscrişi 2.385 de candidaţi, adică o medie de 8,5 candidaţi pe loc.

Cererile de înscriere pentru cele 280 de locuri la Şcoala "Avram Iancu" au fost depuse la începutul lunii decembrie, iar până pe data de 22 candidaţii trebuie să-şi completeze dosarele de recrutare inclusiv cu o fişă medicală, precum şi să susţină examenul psihologic.

După ce dosarele vor fi finalizate, inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră din ţară le transmit la Oradea. Începând din 15 ianuarie, candidaţii ajunşi în această etapă vor susţine probele fizice şi probele scrise la limba română, respectiv engleză sau franceză, şi vor trebuie să treacă o contravizită medicală.

Pe 20 ianuarie se vor cunoaşte rezultatele şi vor fi stabiliţi noii elevi ai Şcolii "Avram Iancu" din Oradea.