Un adolescent în vârstă de 15 ani din Salonta a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor, acuzat fiind că, în urmă cu câteva săptămâni, a intrat în curtea unui septuagenar şi, pentru că acesta a refuzat să-i dea bani, l-a bătut, iar apoi a fugit.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, adolescentul a intrat peste pensionar în seara zilei de 8 martie, în jurul orei 20.

"Acesta ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din Salonta, în care locuiește un bărbat de 70 de ani, i-ar fi cerut să îi dea bani, iar la refuzul septuagenarului, i-ar fi aplicat mai multe lovituri, fugind apoi de la fața locului fără să sustragă vreun bun", se precizează în informare.

În urma bătăii, victima a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a necesitat 14 zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost identificat, marţi, de poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din Salonta. Se numeşte Farkaş Samuel şi, din cercetările demarate, s-a descoperit că intrase în curtea aceleiaşi persoane şi la sfârşitul lunii februarie, când a sustras diverse unelte și scule.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști în urma percheziţiilor efectuate la locuinţa adolescentului.

Reţinut pentru 24 de ore, Farkaş a fost prezentat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar apoi şi judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea adolescentului pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuza de furt calificat şi tentativă la tâlhărie. 

Măsura dispusă de Judecătoria Salonta nu este, încă, definitivă, Farkas având dreptul să o conteste la Tribunalul Bihor.