Tânărul de 15 ani din Oşorhei care, băut fiind, a spulberat cu mașina un polițist din Oradea, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, fiind acuzat de tentativă de omor, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis, sub influenţa băuturilor alcoolice.

În noaptea de joi spre vineri, Augustin Lazăr Rostaș, în vârstă de 15 ani, alături de alţi doi prieteni, unul de 15 şi altul de 12 ani, toţi din comuna Oşorhei, au furat o maşină şi, pe centura Oradiei, au izbit în plin un poliţist de 30 de ani aflat în misiune, care a ajuns spital în stare gravă, cu multiple traumatisme, şi a fost supus deja unei intervenţii chirurgicale.

Cercetările, pornite iniţial de poliţişti, au fost preluate în cursul dimineţii de vineri în ancheta proprie a unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, adolescentul fiind învinuit pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi ultraj, dar acum sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, fiind vorba de tentativă de omor.

După gravul accident de pe centura Oradiei, pe pagina de Facebook a Poliţiei Române a apărut o fotografie cu agentul de la Rutieră, care ajunsese la spital. Alături de imagine, a fost postat mesajul: "Tavi, eşti eroul nostru! Însănătoşire grabnică! Meseria de poliţist implică multe riscuri…".

Citeşte şi:

Tentativă de omor! Adolescentul care a lovit cu maşina un poliţist a fost reţinut. Ancheta, preluată de Parchetul Bihor