Un bărbat în vârstă de 35 ani din Ştei s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor l-au prins vânzând în magazin haine purtând însemne similare cu ale unor mărci celebre, precum Prada, Armani, Chanel, Polo, Tommy Hilfiger sau Burberry.

Ancheta a fost declanşată în februarie 2016, când poliţiştii au şi ridicat din magazinul şteianului toate produsele bănuite că sunt contrafăcute, ulterior solicitând titularilor de drepturi de autor să-şi formuleze pretenţiile.

Marţi, la mai bine de doi ani de la demararea cercetărilor, poliţiştii au anunţat finalizarea anchetei şi prejudiciul calculat de proprietarii mărcilor, suma ridicându-se la 93.976 lei.

„Poliţiştii au finalizat cercetările față de bărbatul bănuit de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, se arată în comunicatul transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză. Dacă va fi trimis în judecată şi condamnat, bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă de la 50.000 lei la 150.000 lei.

Identitatea celui acuzat nu a fost dezvăluită de Poliţie.