Asistenta medicală din Sălaj care, în urmă cu 6 ani, pe când era elevă la liceu, a născut la Maternitatea Oradea dar şi-a abandonat copilul pe un tomberon din oraş şi apoi a plecat acasă, a fost trimisă în faţa instanţei.

Brigitta Adi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar procurorii i-au stabilit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, care va rămâne definitivă doar dacă va fi confirmată de instanţele de judecată.

Tânăra de 24 ani a semnat acordul cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pe 11 decembrie anul trecut, recunoscând acuzele care i s-au adus: de rele tratamente aplicate minorului şi fals în declaraţii. Pentru aceste fapte, procurorii au stabilit în sarcina ei o pedeapsă de  2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani şi 8 luni.

Potrivit unei informări transmise BIHOREANULUI de Parchetul Sălaj, sub semnătura prim-procurorului Bogdan Chiş, pe durata termenului de supraveghere, femeii i s-au trasat o serie de obligaţii. Tânăra e obligată să frecventeze un program de reintegrare socială, să anunţe schimbarea domiciliului şi a locului de muncă, dar şi să presteze muncă în folosul comunităţii vreme de 60 de zile, la Parohia Ortodoxă Zalău sau Biserica Reformată din Biuşa.

"Inculpatei i se interzice, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte fiuncţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a drepturilor părinteşti cu privire Ia minora abandonată", se mai precizează în document.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Judecătoriei Jibou.

Brigitta Adi, o tânără asistentă medicală în vârstă de 24 ani din judeţul Sălaj, s-a ales cu dosar penal toamna trecută, la scurt timp după ce s-a căsătorit şi s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate.

Funcţionarii i-au cerut să prezinte şi certificatul de naştere al copilului pe care l-a născut pe 8 ianuarie 2013 la Oradea. În prima fază, femeia a pretins că n-ar fi fost vreodată mămică, după care a susţinut că şi-a abandonat fetiţa nou născută la spital, prezentând date eronate în faţa funcţionarilor şi susţinând că ar fi pierdut certificatul de naştere. 

În realiate, în urmă cu 6 ani, pe 15 ianuarie 2013, tânăra şi-a lăsat copilul de o săptămână pe un tomberon de pe strada Slatinei, unde a fost găsit de un orădean.

Citeşte ce s-a întâmplat cu bebeluşul în articolul: Copilul secret: Asistentă medicală anchetată după ce a născut pe ascuns la Maternitatea Oradea şi a abandonat copilul pe o pubelă