Întrebat marţi despre pornirea zborurilor externe anunţate de Tarom de pe Aeroportul Internaţional Oradea, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a spus că aşteaptă încă orarul definitiv şi că, cel mai probabil, cursele nu vor porni de la 1 decembrie, aşa cum a anunţat iniţial directorul companiei, Wolff Werner-Wilhelm.

Pásztor a făcut aceste precizări în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, răspunzând unei întrebări venite din partea liderului grupului PNL, Ionel Avrigeanu.

"Zilnic discutăm cu Taromul, este în pregătirea orarului. Sunt confirmate şi Barcelona pe Aeroportul El Prat şi Roma pe Fiumicino. Personal eu nu cred că va fi data de 1 sau 2 decembrie (n.r. – data de pornire a zborurilor), ci mai târziu în decembrie", a spus preşedintele CJ Bihor.

Tot el a mai adăugat: "Aşteptăm zi de zi. Suntem pregătiţi cu pachetul de promovare şi aşteptăm să avem ce promova".

Directorul Wolff Werner-Wilhelm a anunțat pe 22 octombrie la Oradea că Tarom va lansa, începând cu 1 decembrie, zboruri externe spre două destinații de pe Aeroportul Internațional Oradea, urmând să fie vorba de Barcelona și fie de Milano, fie de Roma. De atunci, însă, Tarom nu a publicat orarul curselor și nici nu a pus biletele în vânzare. 

Amintim că de la finalul lunii octombrie Aeroportul Oradea a rămas fără zboruri externe, după retragerea companiei low cost Ryanair.

Discuţiile legate de cursele externe au început în contextul în care, marţi, s-a votat în şedinţa Consiliului Judeţean componenţa comisiei de evaluare a performanţelor Regiei Autonome Aeroportul Oradea, evaluare care are loc în fiecare an, potrivit legii.

Astfel, preşedintele comisiei va fi administratorul public al judeţului, din comisie mai făcând parte Szabó József, directorul de cabinet al lui Pásztor, Králik Lórand-István, Rittinger Iosif şi Bocşe Alexandru, consilieri la Serviciul Monitorizarea Instituţiilor Subordonate.

Proiectul a trecut cu votul majorităţii PSD, UDMR şi ALDE. Liberalii au votat împotrivă, după ce aleşii puterii au respins propunerea lui Ionel Avrigeanu ca fiecare partid să-şi desemneze câte un reprezentat, cu studii economice, în această comisie.

Citește și: Tarom anunţă curse externe: Zboruri spre Italia şi Spania, de pe Aeroportul din Oradea