Doi spărgători de autoturisme care, sâmbătă seară, au dat lovitura pe strada Roman Ciorogariu, în apropiere de Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din Oradea, au fost surprinşi de un trecător care a sunat la 112 chiar în timp ce hoţii acţionau, aceştia fiind căutaţi deja de Poliţie.

Cazul a fost semnalat și BIHOREANULUI de un cititor care a precizat că cei doi hoţi acţionează de câteva săptămâni în zona centrală. „Sunt doi băieţi care acţionează de câteva săptămâni. Doar pe această stradă e a patra maşină spartă. Umblă cu gluga pe cap amândoi şi cu lanternele caută în maşini. Dacă găsesc ceva, sparg, fură şi se fac nevăzuţi”, a povestit orădeanul. 

Sâmbătă seară, poliţiştii au început cercetările la faţa locului, audiind martorii incidentului, dar și pe proprietarul maşinii, un VW Polo. "Din primele cercetări, din autoturism au dispărut mai multe bunuri. Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Biroului furturi din autoturisme din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Pentru a evita astfel de neplăceri, poliţiştii le recomandă proprietarilor de autoturisme să le parcheze în aşa fel încât să le poată vedea din locuinţă ori, pe câte posibil, în locuri iluminate şi cât mai circulate, să nu lase la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare, chiar dacă lipsesc doar pentru scurt timp.

"Totodată, în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet", a spus Dinu. 

De asemenea, este de recomandat ca pe toate roţile maşinii să fie fixate dispozitive antifurt, iar pe obiectele uşor demontabile cum ar fi casetofoane, baterii, componente exterioare, să fie inscripţionate numerele de înmatriculare ale maşinii deoarece, în acest fel, vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. 

Pe de altă parte, spun poliţiştii, atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.