Un bărbat în vârstă de 42 de ani din Vadu Crișului și o femeie de 35 de ani din Tileagd sun cercetaţi pentru furt, după ce, miercuri după-amiaza, au şutit bagajele unui pasager dintr-un tren oprit în staţia Vadu Crişului, cei doi hoţi fiind prinşi imediat, iar bagajele returnate proprietarului. 

Furtul a fost comis miercuri după-amiaza şi anunţat prin intermediul numărului de urgenţă 112 la ora 16.43. "Poliţiştii au fost sesizați de un bărbat care călătorise cu un tren că, ajuns în stația CFR Vadu Crișului, două persoane necunoscute i-au sustras un rucsac și o plasă cu haine, iar apoi au coborât din tren", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 

Potrivit ofiţerului, hoţii au fost identificaţi de polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Borod, care au recuperat de la cei doi toate bunurile sustrase.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Transporturi Feroviare, care recomandă călătorilor să nu lase bagajele nesupravegheate şi nici să nu le încredinţeze străinilor, nici pentru perioade scurte de timp, să fie atenţi la buzunare atunci când urcă şi coboară din vagoane, să nu consume băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute. 

Totodată, la plata legitimaţiilor de călătorie, să nu lase la vedere banii pe care îi au asupra lor şi să nu transporte sume mari de bani sau alte valori dacă nu iau măsuri de siguranţă corespunzătoare.