Doi ucraineni cu vârste de 53, respectiv 54 ani au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru furt calificat, după ce, folosindu-se de telecomenzi artizanale cu care au bruiat închiderea centralizată a autoturismelor, au furat un laptop din interiorul unei mașini, iar apoi şi 6.700 de lei din torpedoul unei autoutilitare.

Ivanets Zinoviy şi Pankevich Sergiy au comis faptele luna trecută, pe 27 august, în plină zi. Primul furt s-a produs între 10.45 - 11.45 în parcarea hypermarketului Auchan de pe Calea Ogorului, unde au furat un laptop de 4.000 lei. Apoi, cei doi s-au mutat în parcarea Metro, de pe Calea Clujului, de unde au luat 6.700 de lei din torpedoul unei autoutilitare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi au folosit o telecomandă artizanală cu care au bruiat închiderea centralizată a autoturismelor care astfel nu au mai reacţionat la comanda proprietarului maşinii, mașinile rămânând descuiate.

“Nu este exclus să fi căutat şi în alte maşini, fără să găsească nimic”, a mai spus sursa citată.

Cert este că, în urma anchetei, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii i-au identificat pe cei doi hoţi care au fost reţinuţi, vineri, pentru 24 de ore, iar sâmbătă au fost arestaţi preventiv pentru câte 30 de zile.

Ancheta în caz este desfăşurată de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.