Un bărbat în vârstă de 32 ani din Cadea a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, suspectat că, în perioada 12-27 martie, a spart trei imobile din Oradea, toate din zona rezidenţială de pe Dealul Viilor.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, primele spargeri au fost comise pe 12 martie, pe strada Valea Frumoasă din cartierul Oncea. „În intervalul orar 11.00 - 14.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o locuință de unde a sustras un termostat de ambianță, o cameră de filmat și casete aferente, cauzând un prejudiciu total apreciat la 2.000 lei”, se arată în comunicat. 

Apoi, bărbatul a intrat într-o altă locuinţă, „pe uşa lăsată neasigurată”, de unde ar fi sustras 150 de lei.

Hoţul din Cadea a comis a treia spargere pe 27 martie, pe strada Atacului, în cartierul Podgoria. „În intervalul orar 08.00 – 19.00, bărbatul a pătruns prin escaladare și efracție într-un alt imobil și ar fi sustras aproximativ 100 de grame de bijuterii din aur, 15 euro, 1.000 HUF, 20 de lire sterline, un aparat foto cu accesorii și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 15.000 de lei”, mai scrie în informare. 

Hoţul, care se numeşte Florin Balogh, a fost identificat şi prins de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea, care l-au şi reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. 

Joi, 16 mai, Balog a fost prezentat în faţa procurorului, pentru audieri, iar apoi şi la Judecătoria Oradea, unde pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuza de furt calificat. 

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, paguba nefiind recuperată.