Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean a anunţat marţi, printr-un comunicat, că "proiectul parcului industrial de la Săcueni intră într-o nouă etapă odată cu desemnarea celor doi câştigători în urma licitaţiilor organizate de compania publică Parcuri Industriale Bihor SA", şi aceasta din subordinea CJ Bihor.

Potrivit acestuia, una dintre cele două licitaţii a fost organizată pentru execuţia lucrărilor de "Introducerea reţelelor de drum incintă, accese, parcări, trotuare şi staţii de autobuz, instalaţii electrice de joasă tensiune, iluminat, instalaţii de alimentare cu apă şi de evacuare a apei menajere şi pluviale, instalaţii stingere incendiu", iar singura oferă, depusă de asocierea firmelor Drumuri Orăşeneşti din Oradea şi Luxten Lighting, care asigură şi iluminatul public din Oradea, a fost declarată admisibilă.

Cele două firme îşi vor împărţi suma de 2.509.370,71 lei (în care nu a fost inclusă TVA).

A doua licitaţie, potrivit ADD, are ca scop realizarea de "Servicii de proiectare şi execuţia lucrărilor necesare alimentării cu energie electrică" a viitorului parc industrial, şi au fost înregistrate două oferte, câştigătoare fiind declarată cea a SC Amper Proiect SRL Oradea, în schimbul sumei de 442.084,25 lei (fără TVA).

"Termenele de execuţie pentru cele două proiecte licitate sunt de 12 luni, execuţie privind infrastructura din incinta parcului industrial, respectiv, 8 luni pentru proiectul de alimentare energie electrică", precizează comunicatul ADD. 

Viitorul parc industrial din Săcueni are o suprafaţă de 5,03 hectare şi este amplasat în vecinătatea viitoarei autostrăzi A3.