Patru terenuri, adăugate altor cinci pe care le stăpânea înainte de a ajunge la şefia Bihorului, precum şi două case, una în Oradea şi alta pe malul lacului din Sântimreu, toate descrise într-un articol al BIHOREANULUI din luna iulie, intitulat „Groful bugetar”, l-au adus pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

În urma dezvăluirilor făcute de BIHOREANUL, Inspecţia de Integritate a ANI a comunicat redacţiei că un inspector de integritate anume desemnat în acest scop „va efectua evaluarea averii domnului Pásztor Sándor”, în baza articolului 9 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Conform actului normativ, „activitatea de evaluare privind averea existentă şi a modificărilor intervenite în perioada exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice (...) se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a trei ani după încetarea acestora” şi constă în „evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi infomaţiilor privind averea existentă, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite”.

Articolul în care BIHOREANUL a prezentat uriaşa avere a preşedintelui Consiliului Judeţean, care întreaga sa viaţă a fost bugetar, ajungând la un moment dat să conducă Sucursala judeţeană a Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare şi apoi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, arată că aceasta a crescut constant, chiar şi în pofida unui partaj, în care şi-a despăgubit fosta soţie, astfel că Pásztor Sándor a rămas cu bunurile dinaintea divorţului, cărora le-a adăugat ulterior şi altele, în special terenuri, dar şi o „casă de vacanţă” somptuoasă, construită pe malul lacului Sântimreu.

Concomitent, conturile bancare pe care politicianul UDMR le deţine au ajuns la sume semnificative, fără să scadă, în ciuda investiţiilor imobiliare reuşite.

Pásztor Sándor nu a dat o explicaţie publică pe seama modului în care a dobândit averea, în ciuda solicitărilor ziarului.

BIHOREANUL consemna atunci: "Nu trebuie să fii mare specialist ca să evaluezi cele două case ale şefului CJ la cel puţin 250.000 euro fiecare, fapt care urcă numai averea imobiliară a lui Pásztor, adică terenuri şi case, dincolo de 1,5 milioane euro. Dacă la asta adăugăm cele încă 75.000 euro din conturi, plus cheltuielile semnificative pe care le-a avut în glorioasele „mandate” de bugetar de lux, cu două căsătorii la activ, intensă activitate politică şi plăceri nenumărate, şi apoi scădem cei nici 250.000 euro reprezentând veniturile legale ale familiei în ultimul deceniu, oricine ar vrea să afle „reţeta succesului” lui Pásztor. Poate ne-o vor lămuri chiar „organele abilitate”, singurele în faţa căruia UDMR-istul e dispus să răspundă..."

Citiţi pe aici articolul integral: Groful bugetar: BIHOREANUL vă prezintă proprietăţile adunate de preşedintele CJ, Pásztor Sándor, imposibil de justificat din leafa de la stat (FOTO / VIDEO)