Liberalii bihoreni încearcă să iasă cu obrazul curat din situaţia jenantă în care i-a pus chiar unul dintre propriii reprezentanţi, Cornel Borza, care la reuniunea de miercuri a votat bugetul judeţului alături de coaliţia UDMR-PSD-ALDE, în timp ce colegii săi de partid s-au împotrivit şi au cerut convocarea unei noi reuniuni, extraordinare.

Contactat de BIHOREANUL ca să-şi spună punctul de vedere după "prestaţia" lui Borza, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a susţinut că încă nu deţine suficiente informaţii cu privire la derularea reuniunii CJ, dar presupune că acesta a cedat din cauza lipsei de experienţă politică şi a... sentimentalismului.

"Abia am ieşit dintr-o şedinţă şi intru în alta. Am doar un SMS de la domnul Avrigeanu, din care înţeleg că domnul Borza a votat cum a votat pentru că vrea să fie o punte între putere şi opoziţie. Când strigă zeci de oameni în spate, pentru unii e greu să nu cedeze...", a spus Bolojan, fără a comenta dacă, prin gestul său, Borza a rămas în opoziţie sau "s-a dat" cu puterea.

Întrebat dacă votul acestuia l-a pus sau nu în incompatibilitate, Bolojan a afirmat că în opinia sa Borza nu ar fi vinovat de o asemenea neregulă: "Domnul Borza nu e incompatibil la vot. Chiar dacă este angajat al Teatrului (n.r. - ca solist al Ansamblului Folcloric Crişana), nu are funcţie de conducere. Nu aceasta e problema".

De asemenea, invitat să explice ce urmează să facă grupul PNL din Consiliul Judeţean după ce Borza şi-a pus colegii într-o situaţie lamentabilă, preşedintele organizaţiei judeţene a spus, sec: "Opoziţie". Fără a da şi detalii, ci zicând doar că "toate la timpul lor"...

Pe de altă parte, liderul grupului PNL din CJ Bihor, Ionel Avrigeanu, a declarat, la finalul euniunii Consiliului Judeţean de miercuri, că nu vor exista sancţiuni împotriva lui Borza pe linie de partid: "Fiecare e liber să voteze cum doreşte. În PNL funcţionează libertatea de exprimare, la noi nu e militărie".