Un bărbat de 74 de ani a fost găsit mort, de pompierii orădeni, în propria locuinţă, de pe strada Podului din municipiu.

Duminică, în jurul orei 11.15, militarii au pătruns cu forţa în apartamentul în care bărbatul locuia singur, în urma unui apel făcut la numărul unic de urgenţă 112.

"Pompierii militari au acţionat cu depărtătorul hidraulic pentru deschiderea uşii locuinţei în interiorul căreia, din nefericire, l-au găsit pe proprietar decedat", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pe de altă parte, în acest sfârşit de săptămână, pompierii bihoreni au mai avut alte două misiuni de salvare a unor bătrâni. Cea dintâi s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.40, pe strada Splaiul Crişanei. Într-un apartament de la etajul 2, pompierii l-au găsit pe proprietar, căzut în baie, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca. "Echipajul de prim ajutor calificat al aceleiaşi subunităţi i-a acordat bărbatului, în vârstă de 81 de ani, care prezenta contuzie la şold, îngrijirile necesare,  transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", a mai spus Roşca.

Al doilea apel în urma căruia au fost alertate echipajele specializate ale inspectoratului pentru desfăşurarea unei misiuni de salvare persoane a fost primit tot sâmbătă, în jurul orei 15.50. Pe strada Republicii, militarii au pătruns într-o locuinţă printr-o fereastră aflată deasupra uşii de la intrare, în apartamentul indicat de apelant, găsindu-l pe proprietar, căzut lângă pat, în dormitor. Echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea a acordat bărbatului, care prezenta probleme de sănătate, primul ajutor calificat, septuagenarul refuzând însă transportul la spital.