Un sătean în vârstă de 39 ani din comuna Copăcel s-a ales cu dosar penal, după ce, duminică seară, beat turtă şi fără permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, s-a urcat pe un ATV neînmatriculat cu care apoi s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului în satul Sărand.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, evenimentul rutier s-a produs pe drumul judeţean 767/E şi a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 duminică seară la ora 21.25.

"Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier s-au deplasat la faţa locului şi au identificat conducătorul ATV-ului bănuit că ar fi condus vehiculul implicat în evenimentul rutier ca fiind un bărbat de 39 de ani, din comuna bihoreană Copăcel", se arată în informarea Poliţiei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar ATV-ul era neînmatriculat. De asemenea, în urma testării conducătorului ATV-ului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nu e singurul bihorean care a ajuns în atenţia poliţiştilor rutieri la sfârşitul săptămânii trecute. În urma acţiunilor realizate în trafic în perioada 9 - 11 martie, agenţii rutieri au aplicat 315 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 128.673 lei pentru încălcarea normelor rutiere pe drumurile publice. "Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere, opt certificate de înmatriculare, au constatat 12 infracţiuni şi 18 tamponări", se spune în comunicat.

Dintre sancţiuni, cele mai multe (236) au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 26 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă iar 14 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice.