Meteorologii şi hidrologii au colorat harta Bihorului în galben şi portocoliu. Începând de sâmbătă, judeţul se află sub cod galben de ploi, Administraţia Naţională de Meteorologie arătând că aversele vor începe după-amiaza şi se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

"În a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de  50-55 km/h", se arată în atenţionarea transmisă de ANM.

Sâmbătă seară, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. De sâmbătă de la ora 18 până duminică la ora 8, Bihorul şi alte judeţe din nord-vestul şi centrul ţării vor fi sub cod galben de precipitaţii moderate cantitativ sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului.

Pe de altă parte, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat că pe 18 martie în Bihor va fi risc de inundaţii. Mai precis, Crişul Repede şi Crişul Negru vor fi sub cod galben de inundaţii.

În bazinul superior al Crişului Negru situaţia va fi şi mai gravă, fiind instituit un cod portocaliu de inundaţii. Această alertă este valabilă până luni la ora 12.