Adoptarea "cu o largă majoritate", cu votul tututor grupurilor politice, inclusiv al socialiştilor, a Rezoluţiei Parlamentului European în legătură cu nerespectarea statului de drept în România este considerată "o critică la adresa majorităţii PSD-ALDE susţinută de UDMR" de către preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul PNL Bihor, primarul Oradiei a amintit că, încă de la instalare, actuala majoritate "a ocupat spaţiul public cu modificări legislative" care, "în afară de corectarea unor cazuri care în mod cert sunt discutabile, nu fac altceva decât să acţioneze pentru a răsturna un principiu, şi anume că nimeni nu este mai presus de lege".

"Adoptarea Rezoluţiei este o palmă dată Guvernului Dăncilă, dar din păcate are şi efecte indirecte asupra ţării noastre", a avertizat Bolojan, spunând că atâta timp cât acesta rămâne în funcţie "este sigură diminuarea influenţei şi rolului României în Uniunea Europeană", "scăderea cotei de încredere din punct de vedere economic în ţara noastră", astfel încât "s-ar putea să vedem investiţii care nu se mai fac în România".

De asemenea, a arătat liderul PNL Bihor, situaţia în care actuala putere a pus ţara va determina şi creşterea costurilor de creditare, precum şi scăderea sumelor alocate din bugetul UE. "Gândiţi-vă ce-ar însemna o diminuare a acestor fonduri în ce priveşte subvenţiile pentru agricultură sau fondurile pentru mobilitate urbană în marile oraşe", a spus Bolojan, conchizând că "din punctul nostru de vedere, căderea Guvernului Dăncilă ar fi un lucru bun pentru ţara noastră".

Pe de altă parte, edilul a arătat că la acest context se adaugă şi haosul din actul de guvernare propriu-zis, perspectiva remanierii anunţate paralizând administraţia centrală. "Am săptămânal întâlniri cu oameni din ministere. De două luni sunt paralizate, sunt miniştri care vor fi remaniaţi prin "evaluări" ale conducerii PSD. Cei ce ştiu că ar urma să plece nu-şi mai asumă nimic, nimeni nu se preocupă să recupereze întârzieri, totul bălteşte", a spus Bolojan.