Bonnie şi Clyde de Bihor, cei doi tâlhari prinşi săptămâna trecută, după ce au luat "la ocazie" două femei, ambele prostituate, pe care apoi le-au tâlhărit, au ajuns în faţa instanţei. Procurorii orădeni au dispus, joi, trimiterea lor în judecată pentru tâlhărie calificată.

Suceveanul Răzvan Ionel Hojbotă, 29 ani, şi iubita sa, Rézmüves Katalin, o femeie în vârstă de 32 ani din comuna Tarcea, au fost reţinuţi pe 6 ianuarie după ce au tâlhărit două prostituate, ambele după acelaşi scenariu: bărbatul conducea autoturismul, în timp ce partenera lui stătea pitită în portbagajul care comunica cu partea din faţă a maşinii, iar după pornire ieşea pe bancheta din spate, cu un cuţit în mână, să ameninţe victimele.

Victimele, două orădence cu vârste de 37 și 44 ani, au fost luate de pe Calea Aradului şi abandonate, apoi, între Oradea şi Nojorid, tâlharii luându-le însă tot ce aveau, respectiv gentile, gecile, pantofii şi telefoanele mobile.

Cuplul a fost prins, în final, de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene - Serviciul Rutier în trafic, pe raza localităţii bihorene Diosig, iar tâlharii au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, Hojbotă, care este recidivist, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce femeia a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti.