Captură impresionantă a poliţiştilor Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea în timpul unei operaţiuni realizate, duminică, în pieţele orădene şi străzile adiacente, având ca scop prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunității locale.

Duminică după-amiază, în jurul orei 16, poliţiştii au descoperit pe o stradă de lângă Piaţa Rogerius un orădean de 48 ani care avea la el în total 4000 de pachete de ţigări nemarcate în valoare de 40.000 lei.

Ţigările au fost ridicate până la finalizarea anchetei, iar bărbatul e cercetat acum de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete (...)”.

Tot duminică, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii orădeni au găsit un clujean de 42 ani care vindea în Piaţa Obor halva, nuga, acadele și prăjituri, fără documente legale de proveniență.

Produsele au fost confiscate, iar clujeanul s-a ales cu amendă de 1.000 lei. De asemenea, polițiștii orădeni au confiscat și 320 lei, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din vânzarea bunurilor fără documente legale.

În total, în timpul operaţiunii de duminică, au fost legitimate și verificate 77 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 7.830 lei.