Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit un BMW X6 despre care au descoperit că fusese furat în urmă cu o lună din Marea Britanie. Tot poliţiştii din Borş l-au oprit pe un neamţ care voia să treacă graniţa folosindu-se de actele altuia, dat fiind că pe numele lui era emis un mandat de arestare. 

Furat din Marea Britanie, găsit la Borş 

Potrivit unui comunicat trimis, vineri, de comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, joi, la ora 7.20, la frontiera Borş s-a prezentat, pe sensul de intrare, cetăţeanul român M.D., în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară marca Mercedes Benz şi remorcă marca Kassbohrer, ambele înmatriculate în România. 

"Acesta transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Marea Britanie, fabricat în 2009. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în urmă cu o lună de zile", a precizat reprezentanta ITPF Oradea. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a fost angajat în calitate de şofer pentru a transporta autoturismul şi nu ştia că acesta este căutat de autorităţi. 

"Mijlocul de transport, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borş, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai transmis reprezentanta Poliţiei de Frontieră. 

Neamţul căutat

Tot vineri, ITPF Oradea a transmis că poliţiştii din Borş l-au prins pe un neamţ căutat pentru a fi arestat. 

Captura a avut loc miercuri, înainte de prânz, când bărbatul s-a prezentat la volanul unui BMW pentru a trece frontiera. El le-a arătat poliţiştilor o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele emise de autorităţile din Germania. 

"La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentelor prezentate", a transmis Laura Bondar.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că bărbatul este cetăţeanul german S.D., în vârstă de 32 de ani, care avea emis pe numele său un mandat de arestare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni pe teritoriul Germaniei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a precizat reprezentanta ITPF Oradea. Între timp, neamţul a fost predat unui echipaj al IPJ Bihor.