După o şedere în funcţie de 13 luni, UDMR-istul Szarka Arpad nu mai este directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor. Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, orădeanul Laurenţiu Ţenţ, care i-a fost subordonat, a decis înlocuirea acestuia cu o funcţionară din cadrul instituţiei, Andaluzia Coraş, fără apartenenţă politică.

Probleme de management

"Cu începere de azi (n.r. - marţi, 14 ianuarie) a fost pus în aplicare un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, potrivit căruia am fost numită în funcţia de director general al Casei Judeţene de Pensii Bihor", a declarat BIHOREANULUI noua şefă a instituţiei, Andaluzia Coraş.

Noua directoare are 42 ani, este jurist de profesie, iar din 2014 conducea Serviciul Stabiliri Prestaţii şi Pensii Internaţionale din cadrul CJP Bihor.

Potrivit acesteia, Szarka a fost repus pe funcţia pe care o ocupase anterior, de şef al Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice al CJP Bihor.

Prin Ordinul preşedintelui CNP Laurenţiu Ţenţ a mai fost numit un director adjunct al CJP Bihor, şi anume Bogdan Maga, responsabil cu Direcţia Stabiliri şi Plăţi Prestaţii.

Cealaltă directoare adjunctă este, de patru ani, Carmen Polman, membră PSD, care a exercitat şi atribuţiile funcţiei de director general al CJP Bihor până în februarie 2018, când pe această funcţie a fost numit Szarka Arpad.

Scaunul lui Szarka se clătina încă de la finele anului trecut, când s-a numărat printre directorii Caselor Judeţene de Pensii care pe data de 30 decembrie nu i-au răspuns la telefon ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Surse ale BIHOREANULUI afirmă că Szarka s-a făcut responsabil de mai multe "deficienţe de management", ceea ce a determinat decizia de înlocuire a sa.

Funcţionarul-titirez

La începutul anului trecut, BIHOREANUL dezvăluia cum a jonglat Szarka Arpad, sprijinit de UDMR Bihor, cu funcţiile publice până a devenit director al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

În perioada 2001-2009, el a mai fost şef al CJP Bihor, plecând într-o perioadă în care Bihorul ajunsese primul judeţ după numărul pensionărilor de boală: 53.156 persoane, adică aproape o zecime din populaţia judeţului şi 25% din totalul populaţiei active.

După plecarea de la şefia CJP, Szarka a fost pus director adjunct la DGASPC Bihor, funcţie din care în ianuarie 2018 s-a transferat "în interes de serviciu" ca şef al Serviciului de Control al CAS Bihor, pe un post nescos la concurs, de pe care, după mai puţin de 30 de zile, s-a transferat la CJP Bihor ca şef al Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice, din care, la finele lunii februarie 2018, a fost avansat ca director general al instituţiei, printr-o numire semnată de preşedintele de atunci al Casei Naţionale de Pensii.