Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a făcut publice cauzele accidentului de joi dimineaţă din Uileacu de Criş. Accidentul a fost provocat de şoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Republica Moldova (localitatea Cernoleuca, raionul Donduşeni), care a depăşit neregulamentar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta şi a intrat în coliziune frontală cu un TIR care venea din sens opus.

Microbuzul se deplasa pe direcţia Tileagd - Oradea. După impactul cu TIR-ul care venea din sens opus, condus de un bărbat de 50 de ani din judeţul Dolj, microbuzul a ricoşat într-un autoturism oprit în afara părţii carosabile.

În urma accidentului, şoferul microbuzului a murit, la fel şi un pasager din microbuz, în vârstă de doar 33 de ani.

"De asemenea, conducătorul autotrenului, o femeie şi cinci bărbaţi, toţi din Republica Moldova, pasageri în microbuz, au suferit diverse leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital", se arată în infomarea IPJ Bihor. Potrivit documentului, poliţiştii rutieri bihoreni continuă cercetările în acest caz.

Citeşte şi:

Accident teribil în Uileacu de Criş, cu doi morţi şi şapte răniţi. Impact frontal între un TIR şi un microbuz (FOTO / VIDEO)