Un om de afaceri de cetăţenie chineză stabilit în Salonta, proprietarul unui magazin chinezesc din oraş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, care l-au inculpat pentru viol în formă agravată şi continuată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul, Wu Minwei, este acuzat că a agresat-o sexual în mai multe rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale, începând din vara trecută şi până în luna martie a acestui an. 

Cea care a anunţat Poliţia a fost mama victimei, care a observat comportamentul ciudat al fetiţei în perioada în care au fost obligaţi să stea cu toţii în izolare la domiciliu, după întoarcerea dintr-o vacanţă petrecută la bunicii din China.  

Măsura preventivă a fost dispusă pe 28 martie de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Salonta şi, potrivit soluţiei postate, pe scurt, pe portalul instanţei, bărbatul a fost inculpat pentru 20 de fapte de viol.

Wu Minwei a contestat decizia Judecătoriei, solicitând să fie cercetat în stare de libertate, însă fără succes. Tribunalul a decis, marţi, că soluţia pronunţată de instanţa din Salonta este legală şi întemeiată.