Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat lista locurilor de muncă vacante din această săptămână, care cuprinde 827 de job-uri, din care cele mai multe (700) în Oradea.

Printre cei mai căutaţi angajaţi sunt inginerii şi şoferii, doriţi de mai multe firme locale. De pildă, în cazul şoferilor, sunt chiar 43 de locuri de muncă disponibile, existând firme care au şi câte 10 astfel de posturi vacante.

De asemenea, firmele din Bihor au anunţat zeci de job-uri disponibile pentru confecţionerii de articole textile ori pentru cei calificaţi în meserii din domeniul HoReCa, precum bucătari, brutari, barmani.

Totodată, lista AJOFM Bihor cuprinde 28 de posturi vacante de confecţioneri articole din piele sau textile, semn că industria uşoară încă are comenzi în Oradea. Primăria Oradea se numără şi ea printre angajatori, cu numeroase posturi de consilieri, inclusiv pentru debutanţi, scoase la concurs.

Din cele 700 de locuri de muncă vacante în Oradea, 51 sunt pentru absolvenţi de studii superioare, 369 pentru cei de studii medii sau şcoli profesionale şi 290 pentru muncitori necalificaţi.