O femeie a ajuns la spital, joi seara, după ce a fost izbită de o maşină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni din localitatea Nojorid, poliţiştii rutieri declanşând o anchetă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Accidentul a fost semnalat pe numărul de urgenţă 112 la ora 20.05 şi s-a produs pe DN 79, în localitatea Nojorid. Un şofer în vârstă de 37 ani din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Arad, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat o femeie de 76 de ani, din localitatea Nojorid, care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător.

"În urma accidentului rutier, femeia a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital", se precizează într-un comunicat transmis, vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Potrivit şefului UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, septuagenara a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea cu multiple fracturi de bazin. "Pacienta a rămas internată la Secţia Ortopedie", a explicat dr. Borcea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Având în vedere ceaţa densă din ultima perioadă şi drumurile acoperite de polei, poliţiştii recomandă şoferilor, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi starea carosabilului. Potrivit informării, un carosabil alunecos din cauza ploii, poleiului sau a stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, triplarea distanţei de frînare. "În astfel de condiţii, evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor", recomandă poliţiştii.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei rutiere îi sfătuiesc pe şoferi să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile, iar pe conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari.