Cele două femei din Bihor care, cu ajutorul unui amic de-al lor, au ademenit vara trecută un turist din Băile Felix la o partidă de sex în trei, iar apoi l-au tâlhărit, au fost încarcerate, miercuri, după ce instanţele de judecată le-au condamnat definitiv la închisoare cu executare sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

Călina Lăcătuş, 27 ani, din satul Rontău, respectiv Sabina Demian, 47 ani, din comuna Ineu, au fost trimise în judecată pe 28 august anul trecut, după o tâlhărie comisă în pădurea din Băile Felix împreună cu un bărbat în vârstă de 37 ani din comuna Sânmartin, Carol Hendre.

Victima, un turist din Prahova, a fost "agăţată" de Hendre în după-amiaza zilei de 21 august, pe terasa unui restaurant din staţiune. Bărbatul din Sânmartin l-a cinstit pe turist cu câteva beri, iar apoi i-a propus o partidă de sex, oferindu-se să-i aducă nu una, ci chiar două femei.

Ameţit de alcool, prahoveanul a acceptat şi i-a însoţit pe bărbat şi pe cele două femei în pădurea din apropierea unui hotel. Aici, însă, în loc de partida de sex, turistul a fost imobilizat şi lăsat fără portofelul în care avea acte şi 2.000 lei.

Victima a sunat imediat la numărul de urgenţă 112, iar tâlharii au fost prinşi în scurt timp de un echipaj al Biroului de Poliţie Băile Felix, care a recuperat portmoneul turistului şi o parte din banii furaţi. 

Deşi procurorii au cerut încă de atunci ca tâlharii să fie arestaţi preventiv, Călina Lăcătuş, Sabina Demian şi Carol Hendre au fost plasaţi în arest la domiciliu. Măsura a fost menţinută şi ulterior, când cei trei au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată, mai puţin în cazul lui Hendre care, în decembrie anul trecut, a fost prins de poliţişti că şi-a părăsit domiciliul, motiv pentru care a fost încarcerat.

În urma procesului finalizat, marţi, la Curtea de Apel Oradea, Lăcătuş, Demian şi Hendre au fost condamnaţi definitiv la detenţie. Cea mai mare pedeapsă, de 3 ani de închisoare, a încasat-o bărbatul, în timp ce femeile au fost condamnate la câte 2 ani și 6 luni de închisoare. 

Călina Lăcătuş şi Sabina Demian au fost ridicate în aceeaşi zi de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Felix şi transportate la penitenciar pentru executarea pedepselor la care au fost condamnate.

Citeşte şi: L-au ademenit cu o partidă de sex în trei şi l-au lăsat fără portofel: Un bărbat din Prahova a fost tâlhărit în pădurea din Băile Felix