Veste bună pentru locuitorii comunei Oşorhei şi pentru navetiştii care vin în Oradea din această direcţie! Consiliul Director al Zonei Metropolitane Oradea va scoate la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate a unei şosele ocolitoare pentru satul vecin municipiului.

Anunţul a fost făcut luni de primarul Ilie Bolojan, pe pagina sa de Facebook. "Consiliul Director al Zonei Metropolitane Oradea a decis săptămâna trecută organizarea licitaţiei pentru realizarea studiului de fezabilitate a centurii ocolitoare a Oşorheiului. Alături de drumul pentru trafic uşor dintre Podgoria şi Fughiu, cu legătură la DN 19 prin drumul expres, centura ocolitoare a Oşorheiului va elimina blocajele actuale de trafic de pe DN1, la ieşirea din municipiul Oradea", se arată în anunţul edilului.

Şoseaua ar urma să fie trasată prin sudul Oşorheiului, pe lângă satul Alparea.

Potrivit lui Bolojan, realizarea studiului de fezabilitate va dura aproximativ şase luni, după care documentaţia va fi depusă la CNAIR pentru identificarea surselor de finanţare.

Ideea realizării unei şosele de centură a Oşorheiului a mai fost enunţată de Bolojan în 2018, edilul menţionând atunci că ZMO trebuie să găsească sursa de finanţare.

Săptămâna trecută, ZMO a semnat un acord de asociere şi pentru centura comunei Biharia

Centură Oşorhei