Prefectura Bihor a anunţat, miercuri, că aşteaptă oferte din partea deţinătorilor de hoteluri, pentru cazarea cadrelor medicale implicate în tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19. Autorităţile caută asemenea spaţii pentru a reduce riscul răspândirii bolii de la personalul medico-sanitar la membrii familiilor acestora.

Invocând prevederile Ordonanţei Militare nr. 4, potrivit căreia autoritățile locale care au în subordine unități sanitare trebuie să asigure „spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19 în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora”, Prefectura Bihor a emis miercuri un comunicat prin care anunţă că „invită” deţinătorii de spaţii hoteliere să vină „în sprijinul autorităţilor locale şi a personalului medical care este implicat în lupta cu epidemia Covid-19, pentru a se putea asigura protecţia maximă a acestora şi a familiilor lor”.

Concret, Prefectura arată că, împreună cu Primăria Oradea, „solicită oferte publice de la operatorii economici care activează în domeniul hotelier”, precizând că ofertele vor fi evaluate în funcţie de trei „criterii simple”: localizarea spaţiilor de cazare pe raza municipiului Oradea, clasificarea acestora să fie de 3 stele sau fiecare cameră să dispună de grup sanitar propriu, precum şi distanţa apropiată faţă de Spitalul Municipal şi respectiv faţă de Spitalul Judeţean.

Ofertele urmează să fie evaluate de o comisie din care fac parte reprezentanţi ai Prefecturii Bihor, Primăriei Oradea, DSP Bihor, Spitalului Municipal Oradea şi Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean.

„Facem precizarea că în cadrul acestor spaţii hoteliere vor fi cazate doar cadrele medicale implicate în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul Covid-19”, precizează Prefectura.

Ofertele pot fi depuse exclusiv în format electronic până sâmbătă, 4 aprilie inclusiv, la adresa de email: cancelarie@prefecturabihor.ro.