În numele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Oradea, preşedintele acestuia, dr. Hadrian Borcea, semnează un anunţ de concurs pentru ocuparea postului de manager, publicat pe site-ul instituţiei, ca urmare a apropierii termenului-limită din mandatul ocupat în prezent de dr. Gheorghe Carp.

Carp se află la finalul celui de-al treilea mandat, primul obţinându-l în 2012, după ce până în 2008 a fost de două ori şi manager al Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu.

Potrivit calendarului anunţat, înscrierea viitorilor candidaţi va începe luna viitoare, pe 23 mai, şi poate fi făcută până pe 6 iunie. Tot pe 23 mai, pretendenţii la funcţia de manager pot vizita Spitalul, însoţiţi de directorul medical, dr. Lucia Daina. Pe 13 iunie, dosarele aspiranţilor vor fi verificate de comisia de concurs, între timp, pe 11 iunie, fiind programată publicarea proiectelor de management propuse de aceştia.

Susţinerea publică a proiectelor este programată pentru data de 18 iunie, a doua zi vor fi publicate rezultatele notării acestei probe, urmând ca soluţionarea eventualelor contestaţii să fie făcută până la 22 iunie.

Principalele condiţii impuse viitorilor candidaţi sunt să fi absolvit studii superioare medicale, juridice sau economice, precum şi cursuri de perfecţionare în management sau în management sanitar (stabilite de Ministerul Sănătăţii), ori deţinerea unui titlu de masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ obţinut într-o instituţie de învăţământ superior acreditată.

De asemenea, pretendenţii trebuie să aibă cel puţin 2 ani vechime în posturile pentru studiile superioare absolvite, să nu fi fost condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi să fie apţi fizic şi neuropsihic.

Mai multe informaţii privind documentele cerute în dosarele de candidatură, dar şi bibliografia de concurs, pot fi consultate de cei interesaţi consultând site-ul Spitalului Judeţean.