Ciprian Ioan Pogana (foto stânga), bărbatul din Gepiş acuzat că şi-a torturat concubina până când aceasta s-a spânzurat şi anchetat pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bihor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorul a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi a dispus arestarea preventivă a individului pe o durată de 30 de zile, adică începând cu data de 05.12.2019 şi până la data de 03.01.2020, inclusiv.

Decizia a fost pronunţată joi, 5 decembrie, nefiind definitivă, astfel că exista posibilitatea contestării în termen de 48 de ore de la comunicare. De altfel, în cursul zilei de vineri, avocatul lui Pogana a contestat hotărârea.

Inițial, sursele BIHOREANULUI au declarat că arestarea lui Pogana a fost făcută în lipsă, dat fiind că bărbatul era plecat în străinătate. Ulterior, însă, această informație s-a dovedit eronată. De fapt, Pogana a venit în țară pentru ședința de judecată în care s-a discutat arestarea sa și a fost încarcerat.

În urmă cu trei săptămâni, BIHOREANUL a prezentat pe larg acest caz, de o cruzime extremă, ce reprezintă o premieră în justiţia bihoreană. Sub ochii familiei şi ai localnicilor, care nu au intervenit ca să îl oprească pe agresor, concubina sa, Iulia Pleşu (foto dreapta), în vârstă de 48 de ani, mamă a cinci copii, era bătută de bărbat cu parul, cu vătraiul, cu pumnii şi picioarele, individul ajungând chiar s-o dezbrace în pielea goală, să-i scrie cuvinte obscene pe spate şi s-o scoată aşa în stradă, în văzul trecătorilor.

De ce nu l-a reclamat femeia niciodată? Fiindcă Pogana o ameninţa că o va găsi şi-n gură de şarpe şi o va omorî şi pe ea şi pe copii. "Era convinsă că nu are nimic de făcut dacă vrea să le asigure copiilor o locuinţă, chiar şi în acele condiţii grele", explică rechizitoriul procurorilor, probele arătând că victima era foarte ataşată de copii şi nu găsea nicio soluţie să scape de teroare. Pe 24 iulie 2017, ajunsă la capătul puterilor, femeia a luat o sfoară, a legat-o de o scară din curte şi s-a spânzurat.

După ce procurorii au început ancheta în ce-l priveşte, profitând că nu s-a dispus nicio măsură preventivă împotriva sa, Pogana şi-a vândut animalele din gospodărie şi a plecat în Spania, neluându-şi rămas bun nici măcar de la propria mamă.

Citiţi detalii despre cazul cutremurător în articolul: „Împinsă la moarte: Şi-a torturat concubina până când aceasta s-a spânzurat. A fost în stare s-o scoată în pielea goală în stradă! (FOTO)”