Meteorologii au actualizat avertizarea de vânt emisă sâmbătă, iar în cazul Bihorului au înăsprit-o.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de duminică, ora 22, până luni, la ora 18, întreg judeţul se va afla sub cod portocaliu de vânt, care va avea viteze de până la 95 km/h!

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80-95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90-100 km/h”, se arată în avertizarea trimisă duminică de ANM. La munte, va ninge viscolit.

În acelaşi interval, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va fi cod roşu de vânt, prognozându-se rafale de peste 140-180 km/h.

Meteorologii mai arată că duminică între orele 11 şi 18, tot judeţul Bihor se află sub cod galben de vânt, care va avea viteze în general de 50-55 km/h.

UPDATE: Sfaturile ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor le recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

"În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția", a transmis ISU.

Pentru limitarea posibilelor pagube făcute de vânt, maşinile trebuie parcate în zone ferite, la distanţă sigură de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.