Poliţiştii rutieri au finalizat cercetările în cazul accidentului rutier produs, miercuri, la prânz, pe DN19, lângă Diosig, în urma căruia doi jandarmi şi un civil au ajuns la spital, stabilind că vina aparţine unui şofer în vârstă de 31 ani din Diosig.

Aflat la volanul unui Audi, cu care circula pe direcţia Oradea - Satu Mare, bărbatul a intrat într-o depăşire neregulamentară, izbind frontal autospeciala Jandarmeriei aflată în drum spre Oradea, după o misiune. 

"În urma accidentului rutier, conducătorii ambelor autoturisme şi un bărbat de 38 ani din Oradea, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital", a comunicat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Victimele au fost preluate de medicii Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea. Cele mai grave leziuni le are şoferul din Audi, care a avut nevoie de intervenţii de urgenţă pentru a fi stabilizat.

"Pacientul este stabil, acum, dar are leziuni serioase la nivelul toracelui", a explicat BIHOREANULUI şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea. Potrivit medicului, viaţa celor doi jandarmi nu este în pericol. "Unul dintre ei a suferit o fractură de stern, iar cel de-al doilea are fracturi la toate membrele, şi cele inferioare, şi superioare", a mai spus Borcea.

Trei persoane au fost rănite, miercuri, la prânz, după ce o autospecială Logan a Jandarmeriei Bihor a fost lovită frontal de un Audi pe DN 19, la ieşirea din comuna Diosig spre Oradea. Victimele accidentului rutier au primit primele îngrijiri medicale din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care se afla în apropiere, ulterior fiind transportate de echipaje SMURD la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Contactat de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, sublocotenentul Valeriu Macovei, a declarat că jandarmii se întorceau la Oradea după o misiune pe care au avut-o la Ianca. "Din câte ştiu, colegii mei erau conştienţi când au fost preluaţi de medici, colaborau", a spus Macovei.