Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, condamnat definitiv, joi, la 6 ani de detenţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost ridicat în aceeaşi seară şi încarcerat.

Vasile Popa a fost ridicat de la vila sa din localitatea Haieu de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, care l-au transportat la Penitenciarul Oradea pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

În prima fază, potrivit prevederilor legale, fostul magistrat va fi repartizat în secţia de carantină şi observare, pentru o perioadă de 21 de zile, unde va fi evaluat şi supus unor examene medicale.

Fostul prim-procuror Vasile Popa a fost condamnat definitiv, joi, la 6 ani de închisoare cu executare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru şantaj, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.

Ca pedepse accesorii și complementare, lui Vasile Popa i s-au interzis și o serie de drepturi civile, precum acela de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de procuror, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii.

Din durata celor 6 ani de închisoare se va reduce durata reţinerii fostului prim-procuror, petrecute în ziua de 09.10.2014, durata arestării preventive din 09.10.2014 până la 27.01.2015, precum şi durata arestului la domiciliu - din 27.01.2015 până la 08.06.2015.

Citeşte şi: Sentinţă şoc de la Înalta Curte: Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor, Vasile Popa, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare!