Cum traficul autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei pe perioada Sărbătorilor Pascale catolice, la punctul de trecere a frontierei Borş s-au format, încă din noaptea de luni spre marţi, cozi enorme de camioane, fiind încurcat şi traficul autoturismelor.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 9.30, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin Borş pentru camioane era de 330 de minute, adică cinci ore şi jumătate, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră.

"De luni de la ora 23, ora României, când au fost ridicate restricţiile, au fost prelucrate peste 1000 de automarfare la Borş. Se lucrează pe trei artere pe sensul de ieşire din ţară", a precizat comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Cum din cauza autocamioanelor, care ocupă o bandă de circulaţie până dincoace de sensul giratoriu de la Sinteza, s-au creat ambuteiaje şi în traficul automobilelor, la faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de Poliţie, unul de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier, unul de la Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului şi un echipaj de ordine publică. "Poliţiştii acţionează pe tronsonul Borş – Oradea pentru fluidizarea şi supravegherea traficului", a precizat comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Merită precizat că Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia Trafic on-line de pe site-ul oficial politiadefrontiera.ro pentru a consulta în timp real care sunt timpii de aşteptare la frontierele ţării.

De asemenea, şoferilor li se recomandă să aleagă şi alte puncte de trecere decât cele mai utilizate, cum ar fi Borş şi Nădlac, unde se formează cozi de fiecare dată când se ridică restricţiile de circulaţie în Ungaria.