Sărbătoarea de Rusalii, pe timpul căreia traficul greu a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, a fost urmată de cozi kilometrice în toate punctele de trecere a frontierei.

De luni seară, la ora 23, când au fost ridicate restricţiile şi până marţi, la ora 9:30, prin PCTF Arad şi Borş au tranzitat 4.000 de automarfare, din care 2.800 pe sensul de ieşire din ţară.

Marţi, la ora 11:40, timpul de aşteptare pentru traficul greu la ieşirea prin Borş era de 310 minute, adică peste 5 ore, după ce în cursul dimineţii ajunsese şi la şapte ore. De altfel, coada a fost atât de mare încât se întindea până la intrarea în Oradea.

Totuși, unii șoferi de TIR s-au plâns BIHOREANULUI că stau de foarte multe ore în vamă. Unul dintre ei, care estima, în jurul orei 13.30, că va ajunge în punctul de trecere a frontieriei într-o oră, a transmis redacției că în total a stat nu mai puțin de 12 ore!

„Pentru traficul greu în PCTF Borş au fost deschise trei artere. Poliţia de Frontieră a alocat personal suficient pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul liniilor care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară”, a declarat comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea.

Potrivit acesteia, la ora transmiterii acestei știri, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane prin vama Borş se desfăşoară normal. „Timpii de aşteptare pentru autoturisme sunt de circa 20 de minute”, a spus comisarul şef.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei pentru evitarea suprasolicitărilor unuia dintre acestea.