Un traficant de cannabis Oradea, Raul Stuparu (foto), şi denunţătorul lui, tot orădean, Kovari Gabriel, prins şi el cu droguri au ajuns "tovarăşi" de dosar şi de Penitenciar, fiind condamnaţi definitiv, marţi, la Curtea de Apel Oradea la detenţie pentru trafic de droguri de risc în formă continuată.

În timp ce Kovari a încasat 3 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie, Stuparu a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare, tot cu executare, ambii fiind ridicaţi, marţi, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale şi încarceraţi în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care au fost condamnaţi.

Dosarul este unul despre care BIHOREANUL a mai scris, în urmă cu doi ani, când Raul Stuparu - atunci urmărit internaţional pentru că s-a sustras de la executarea unei condamnări la 3 ani şi 1 lună de închisoare cu executare după ce a fost prins intrând în ţară cu 60 de grame de cannabis - a fost capturat în urma unei operaţiuni speciale a poliţiştilor şi procurorilor Antidrog din Oradea.

Totul a pornit de la o acţiune de prindere flagrant a unui dealer de cannabis realizată de poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea unui procuror DIICOT. Era nimeni altul decât Kovari Gabriel, care fusese martor în dosarul lui Raul Stuparu. 

Întrebat de procurorii DIICOT dacă avea informaţii despre fugar, individul le-a dezvăluit că tânărul pe care îl căutau de 3 luni se afla, de fapt, acasă, şi chiar se întâlnise cu el cu o zi mai devreme.

Ca să-şi dovedească spusele, dealerul a fost de acord să îl cheme pe Stuparu la o nouă întâlnire, pentru marţi seară. Atât doar că a fost însoţit de poliţiştii Antidrog şi de colegii lor de la Compartimentul Urmăriri. 

Raul Stuparu a fost ridicat de echipajele de poliţişti în momentul în care şi-a făcut apariţia la întâlnirea cu amicul său şi a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat. Şi nu numai, căci, percheziţionat, Stuparu a fost găsit cu 28 de grame de cannabis asupra lui, pe care omul intenţiona să-l paseze lui Kovari, spre vânzare. 

Ca atare, procurorii DIICOT au deschis pe numele lui Stuparu un dosar pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetat, însă, şi denunţătorul lui, Kovari, pentru cannabisul cu care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să-l vândă unui investigator sub acoperire. 

Prin urmare, nici bine nu a ieşit anul trecut din închisoare, că Stuparu s-a trezit din nou în proces. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bihor în 15 decembrie 2017, unde, pe 21 septembrie anul trecut, instanţa a dispus condamnarea lui Stuparu la 3 ani şi 10 luni de închisoare, în timp ce Kovari a primit o pedeapsă de 5 ani şi 3 luni de detenţie. 

Procesul s-a terminat, însă, abia marţi, la Curtea de Apel, care a micşorat considerabil pedepsele celor doi traficanţi, în cazul lui Stuparu la 2 ani şi 10 luni, în timp ce a lui Kovari a ajuns la 3 ani şi 4 luni de închisoare, ambele fiind dispuse în regim de detenţie.