Un bihorean în vârstă de 28 ani din comuna Cetariu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prins fără permis şi băut la volanul maşinii, în miez de zi, chiar lângă sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor, pe strada Parcul Traian. Nici măcar nu era prima oară, tânărul, având deja cinci procese pe rolul Judecătoriei Oradea, toate pentru aceleaşi fapte: conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice

Tânărul, Balint Tamas, se afla la volanul unui Audi când a fost oprit de poliţiştii rutieri marţi, la ora 12.40, pe strada Parcul Traian şi, verificându-l în baza de date, s-a constatat că nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Mai mult, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Celui în cauză i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând recoltarea celei de-a doua probe", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

Marţi, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar miercuri Judecătoria Oradea a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor.

Ancheta nu e prima declanşată pe numele bihoreanului. În 2018, Balint Tamas a fost trimis în judecată în trei rânduri pentru că s-a urcat băut şi fără permis la volan, procese la care s-au adăugat, în acest an, încă două, toate reunite acum într-un singur proces. Mai mult, potrivit unor surse judiciare, tânărul e mecanic auto şi pasionat de maşini mai este anchetat şi în alte cauze tot pentru aceleaşi fapte.