Un bihorean din lotul contrabandiştilor percheziţionaţi şi inculpaţi, marţi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor pentru trafic şi comerţ cu ţigări de contrabandă a fost prins în flagrant, miercuri, în Oradea, în timp ce îşi continua afacerile în zona Spitalului Clinic Judeţean.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, bărbatul, un bihorean în vârstă de 49 ani din comuna Tileagd, avea în autoturism 750 de pachete de ţigări nemarcate corespunzător, în valoare de aproximativ 7.500 de lei, care au fost confiscate. 

Totodată, poliţiştii au confiscat şi 12.200 de lei care au fost găsiți asupra bărbatului, bani despre care spun că ar proveni din comercializarea ţigărilor nemarcate.

Bihoreanul era cercetat deja pentru contrabandă în dosarul penal în cadrul căruia, marţi, au fost efectuate cele 32 de percheziții domiciliare, motiv pentru care acuzaţiile faţă de acesta au fost schimbate în contrabandă sub formă continuată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în timpul percheziţiilor, în locuinţa bărbatului nu au fost găsite ţigări de contrabandă. Existând bănuiala că le păstrează într-un alt loc, individul a fost pus sub supraveghere de poliţişti, fiind prins, miercuri, după ce a luat "marfa" pentru a o scoate la vânzare. 

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județen Bihor.

Acţiunea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  Bihor s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Ancheta în caz este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.