Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor, structură alcătuită din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai consiliilor locale şi primăriilor din 9 oraşe şi municipii din judeţ, a anunţat marţi, printr-un comunicat, că "aşteaptă depunerea ofertelor" în vederea atribuirii lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru construirea la Pădurea Neagră, lângă Aleşd, a unui complex sportiv.

"În acest complex sportiv se vor desfăşura activităţi sportive şi competiţionale la nivel profesionist, precum şi activităţi socio-culturale şi de agrement pentru publicul larg. El va include o pensiune turistică de minimum 3 margarete, un bazin de înot şi un bazin pentru copii, un teren de sport multifuncţional de 20x40 metri, un teren de fotbal de 90x60 metri cu gazon sintetic, aparate de fitness exterioare, dotări de bucătărie, parcaje, împrejmuiri şi porţi de acces", spune, prin intermediul comunicatului, directorul executiv al ADD, Vitalyos Barna.

Valoarea estimată a investiţiei este de 5,12 milioane lei fără TVA, din care 156.900 lei servicii de proiectare, iar 4,96 milioane lei execuţie lucrări, iar criteriul de atribuire a contractelor va fi preţul cel mai mic. Suma va fi asigurată de ADD şi de Primăria Aleşd.

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 15 luni de zile începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor/serviciilor, din care 3 luni pentru proiectare tehnică şi 12 luni pentru execuţia efectivă.

Potrivit ADD, ofertele pot fi depuse până luni, 19 august, ora 15:00, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. ADD a furnizat şi câteva imagini care ar indica, în mare, felul în care va trebui să arate viitorul complex sportiv.