Pompierii bihoreni şi-au sărbătorit ziua în mijlocul orădenilor. Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au avut joi porţile deschise, iar doritorii au putut vedea tehnica şi dotările militarilor.

Cea mai mare aglomeraţie a fost, fireşte, la sediul ISU Crişana de pe strada Avram Iancu din Oradea, unde şi programul a fost unul complex. Sute de copii, dar nu numai, au urmărit demonstraţii de intervenţii la accidente rutiere, la incendii provocate de o oală uitată pe aragaz ori la intervenţii la înălţime, care necesită folosirea scării culisabile.

Fireşte, pompierii nu au uitat de importanţa prevenţiei şi le-au explicat vizitatorilor măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi cum trebuie să acţioneze pentru protejarea propriilor vieţi şi bunuri în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri.

Tot joi, la sediul ISU Crişana a avut loc o comemorare a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului şi o şedinţă festivă în cadrul căreia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofiţer şi opt subofiţeri cu rezultate excepţionale.

Ziua pompierilor s-a încheiat seara, cu o defilare a autospecialelor de intervenţie din dotarea ISU Crişana. 13 maşini şi autospeciale roşii, cu girofarurile şi sirenele pornite, au mărşăluit prin oraş, pornind de la sediul de pe Avram Iancu şi mergând întâi spre Nufărul, apoi spre Rogerius, ca să încheie parada la unitate. Parada a fost urmărită din stradă de trecători, îndeosebi de copii.