Celebra companie italiană producătoare de aparate electrocasnice De’Longhi va deschide o fabrică la Mădăras, lângă Salonta.

De fapt, italienii au achiziţionat hala unei firme care şi-a închis activitatea, Jasz Plaszt Ro, specializată în producţia de materiale plastice şi de display-uri electronice pentru diverse aparate.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, De’Longhi, care are o hală de producţie la Jucu, în Cluj, ar fi vrut să relocheze angajaţii Jasz Plaszt acolo, ceea ce nu s-a dovedit un plan realizabil, deoarece aceştia, majoritatea domiciliaţi în Salonta şi în satele învecinate, nu au dorit să se mute în judeţul vecin.

Drept urmare, De’Longhi a iniţiat achiziţia halei deţinute de Jasz Plaszt Ro şi urmează să-i angajeze pe toţi cei circa 160 de muncitori care au lucrat pentru această firmă.

Cel mai probabil, De’Longhi va demara activitatea în această primăvară. Nu se ştie deocamdată ce fel de aparatură electrocasnică se va produce la Salonta, dar se preconizează că italienii vor mai face angajări. De altfel, pe site-urile de profil a apărut deja un anunţ, deocamdată pentru angajarea de specialişti în securitatea muncii.

La Jucu, grupul italian de electrocasnice produce anual circa 4,4 milioane de espressoare, mixere şi blendere.

De’Longhi este prezentă pe piaţă prin mărcile De’Longhi, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta sau D'Radiators.