Doi dintre cei trei deputaţi liberali din Bihor, Florica Cherecheş şi Gavrilă Ghilea, au susţinut luni, împreună cu viceprimarul Oradiei, Florin Birta, o conferinţă de presă în care au criticat vehement adversarii din PSD, arătând că aceştia nu îşi respectă vechile promisiuni, dar continuă să facă altele, noi.

După ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cel al Agriculturii, Petre Daea, au fost sâmbătă prin Bihor fără să-şi anunţe public venirea şi programul, în contextul în care liderii PSD au fost „fugăriţi” în ultimul timp de oameni la toate vizitele făcute prin ţară, deputatul Gavrilă Ghilea a declarat luni că „mi-aş fi dorit să se afle şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru a prezenta soluţiile pentru batalurile de la Derna, şi vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, cu şefa de la Compania Naţională de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, să evalueze lucrările la Sala Sporturilor, unde până acum din informaţiile mele nu s-a făcut nimic. Iată că nu sunt bani pentru Sala Sporturilor”.

Florica Cherecheş a amintit că ministrul Mediului a fost anul trecut la Oradea, în august, când a promis că va găsi soluţii pentru neutralizarea depozitelor de reziduuri petroliere toxice de la Derna, fără ca acest lucru să se şi întâmple, iar situaţia s-a înrăutăţit.

„Primarul de acolo este tare îngrijorat, pentru că batalurile sunt pe deal, iar satul la vale, dacă plouă reziduurile se revarsă. Şi totuşi nu se face nimic”, a spus Cherecheş, care – la fel ca ca şi Ghilea – nu exclude ca acest lucru să se întâmple din cauză că atât la Derna, cât şi la Oradea sunt primari liberali.

De asemenea, Ghilea a amintit şi el că la începutul anului parlamentarii PNL Bihor au cerut Ministerului Dezvoltării să spună public dacă a alocat bani pentru construirea Sălii Polivalente din Oradea, promisă încă din 2014, iar PSD dădea asigurări că vor fi fonduri, fără însă ca pe teren lucrările să demonstreze acest lucru.