​Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean din Tadjikistan care conducea, având ca pasager un ucrainean, un autoturism Toyota model RAV 4 ce figura ca fiind căutat de către autorităţile din Italia. 

Captura s-a produs luni, la ora 00.25, pe sensul de intrare în ţară, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul tadjic Y.S., în vârstă de 42 de ani, conducând maşina înmatriculată în Ucraina, în care se mai afla ca pasager un cetățean ucrainean.

„În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile italiene în urmă cu 10 zile. De asemenea, lucrătorii noştri au observat urme de modificări prin ștergere la seriile de caroserie, suspectând astfel contrafacerea seriilor și constatând că certificatul de înmatriculare este fals”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar şef Laura Bondar.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Ucraina şi a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu trei zile din Italia contra sumei de 21.000 dolari, iar el habar nu avea că SUV-ul se află în atenția autorităților.

„Autoturismul în valoare de 35.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale”, a mai precizat reprezentanta Poliţiei de frontieră.