Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a anunţat, duminică, depăşirea cotelor de atenţie şi apărare din cauza precipitaţiilor abundente. Duminică se înregistrau depăşiri ale cotelor de apărare pe Crişul Negru la Tinca şi pe Crişul Repede la Vadu Crişului. 

"Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă, pe parcursul zilei de sâmbătă, 16 decembrie, debitele râurilor au înregistrat creșteri iar cotele de atenție au fost depășite pe râurile: Barcău, Crișul Repede, Crișul Alb și Crișul Negru. La ora actuală se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe râul Crișul Negru la Tinca (BH), pe râul Crișul Repede la Vadu Crișului (BH) și pe râul Crișul Alb la Suști-Briheni, Gurahonț (AR), Criscior și Vața de Jos ( HD)", se arată în informarea transmisă, duminică, în prima parte a zilei, de reprezentanţii ABA Crişuri. 

Potrivit aceleiaşi informări, Administraţia Bazinală a mobilizat oameni în teritoriu pentru a monitoriza situaţia. "Având în vedere aceste fenomene, în perioada 15-17 decembrie, A.B.A Crișuri a mobilizat formațiile de lucru din teritoriu pentru a monitoriza cursurile de apă. Lucrările de docolmatare efectuate pe parcursul anului au permis scurgerea rapida a debitelor fără a crea probleme deosebite", a transmis directorul Dorel Dume.

Rămân sub supraveghere sporită toate secțiunile aflate amintite mai sus.