Marcel Sas Adăscăliţii şi-a anunţat, luni, pe Facebook, demisia din Partidul Social Democrat, formaţiune din care a făcut parte timp de circa şapte ani, spunând că nu mai există "compatibilitate între politica partidului şi principiile mele". Mai mult, el a anunţat că va candida, ca independent, la funcţia de primar al municipiului Marghita.

"Demisie PSD! Motive: 1. În prezent nu există compatibilitate între politica partidului şi principiile mele. 2. Candidez în calitate de independent pentru funcţia de primar al municipiului Marghita", a scris, succint, Sas pe Facebook.

Contactat de BIHOREANUL, Marcel Sas Adăscăliţii - director al Colegiului Naţional "Octavian Goga" de 14 ani - a spus că ruptura a început la cele mai recente alegeri, cele prezidenţiale. "Eu cât timp am fost în partid, adică 7 ani, m-am implicat în toate campaniile. În cea mai recentă campanie, pentru prezidenţiale, nu m-am implicat deloc. Nu am fost de acord cu candidatul propus. Când eşti persoană publică, te identifici în zona ta cu ceea ce reprezinţi. Eu am simţit că nu mai vreau să mă identific cu propunerea partidului", a spus Sas. 

În ceea ce priveşte candidatura la Primăria Marghita, directorul a spus: "Vreau să fac mai mult pentru oraş, iar oamenii mă încurajează pe stradă". 

Înainte de a fi membru PSD, Marcel Sas Adăscăliţii a fost şi membru PNL, partid din partea căruia a și candidat la deputăție în 2008.